Corona relevante boeken

De corona crisis is meer dan een volksgezondheids probleem: het is een maatschappelijke aardbeving. Niet alleen de economische vooruitzichten van miljoenen kleine ondernemers, musici, artiesten, cafeetjes, restaurants, rondvaartboten, kleine vliegmaatschappijen, vissers, cateraars en veel meer staan op de tocht: de primaire levensbehoefte van mensen om bij elkaar te zijn, elkaar liefdevol aan te raken en feest te vieren wordt afgeknepen.

Hoe gaan we verder? Hoe kunnen gewone mensen te midden van al dat overheids- en mediageweld nog levensvreugde vinden? Nog een toekomst zien met perspectieven die gelukkig stemmen? Of, verder van ons bed, simpelweg overleven, zonder toeristen? Wij hebben nu het probleem dat we niet meer met vakantie kunnen. Zij gaan soms dood van de honger.

De Boekencoöperatie heeft een aantal boeken in haar fonds waaruit misschien hoop geput kan worden. Die hoop is in verschillende boeken vanuit schrikbarende conclusies en analyses ontstaan. Hieronder een galerij van de meest relevante boeken. Inzien en bestellen kan door op de links hieronder te drukken (ook als e-boek).

The beautiful reset is voorlopig alleen als fysiek boek te bestellen bij de (online) boekhandel