Sanatan de Jongh Swemer

REIZEN EN SCHRIJVEN

“Als kind wilde ik avonturier worden. Waarschijnlijk omdat ik werd geboren op een klein tropisch eiland en als kleuter vier Jappenkampen en twee bombardementen meemaakte.
Daarna, in Nederland, had ik de grootste moeite met de kou, de vele regeltjes en aardappels eten i.p.v. rijst.
Hierover schreef ik het boek “Tropenjongen”, dat ik ook illustreerde.”

“Voor avonturier bleek geen opleiding te zijn.
Daarom besloot ik naar zee te gaan en voer ik als stuurman over de wereldzeeën. Mijn belevenissen beschreef ik in het boek “ Toen varen nog avontuur was.” Gepekelde zeemansverhalen. Hiernaast zit ik te schrijven op reis ergens in de Tropen.”

“Op zoek naar een ander soort avonturen maakte ik mystieke reizen naar o.a. India, Thailand, Vietnam en Afrika. Daarbij ontmoette ik veel wijze mannen en vrouwen. Dit resulteerde in het boek: “Onderweg…Avonturen en inzichten van een wereldreiziger”. Hiernaast zit ik op een kameel. Vrijheid!”

Wie veel reist kijkt ‘ Over de Horizon’.

Met cartoons verluchte reisgedichten van Sanatan zijn gebundeld uitgegeven door “De Sneeuwstorm”, de uitgeverij van Gerbrand Muller. Dat mag je gerust als een compliment beschouwen, want Gerbrand let scherp op kwaliteit.

“Sommige van de inzichten en wijsheden die ik op mijn reizen vergaarde vatte ik samen in het met humor geschreven en getekende boekje: Dansen met je Ego.”

“Hiernaast signeer ik “Tropenjongen” in Museum Sophiahof, Den Haag. Hieronder de omslagen van de boeken die bij de Boekencoöperatie zijn uitgegeven en het boek over mijn tijd op zee als derde stuurman dat bij een andere uitgever is verschenen.”